Dans i skolen og institutionen

Som de fleste af os ved, er det ikke mere en selvfølge, at børn lærer at danse polka, tage et chassé-trin og gå en kæde. Det afskærer dem fra en vigtig del af dansk kulturarv og en masse elementær fornøjelse.

Er du lærer eller arbejder på en institution for børn – og har du et ønske om et folkedansearrangement, så kan du kontakte B&U-formanden, der vil  hjælpe dig med at finde frem til den eller de personer, der kan fungere f.eks. som leder eller spillemand. Du får kontakt med en lokale forening, som du måske har brug for at samarbejde med. Husk, at der landet over findes et meget stort antal veluddannede børne- og ungdomsinstruktører, der hellere end gerne vil medvirke i små og store arrangementer på skoler og institutioner.

Her kan du se ét eksempel på et danseprogram; 3 x 1 times danseprogram for begyndere. Til dette danseprogram har vi stillet lydfiler til rådighed.

Lydfilerne til 3x1 times danseprogram for begyndere:
Familiesekstur
Gammel Sekstur
Hamborg Sekstur
Hattemageren
Sekstur II
Vride Rumpe
Æ Skjødstrupper

Mere martriale 
Vi kan samtidig anbefale at tage et kig på hjemmesiden: roditraditionerne.dk 
De har en rigtig fin samling af undervisningsmateriale, indeholdende: noder, dansebeskrivelser, videoer og indspillet musik.

Rigtig god fornøjelse!