BARNLEK

Barnlek er et folkedanser- og spillemandsstævne for børn og unge og er målrettet de 8-16 årige, men alle er velkomne på målgruppens præmisser. 
Stævnet afholdes hvert tredie år og er et nordisk stævne og det går derfor på omgang mellem alle de nordiske lande og det seneste Barnlek var i juli 2017 i Klaksvig på Færøerne.

For at deltage i et BARNLEK rejser man som regel af sted sammen med sin lokale dansegruppe. Man indlogeres gruppevis på skoler i nærheden af stævneområdet. 

I ugens løb er der masser af kurser, workshops, udflugter, opvisninger og masser af social dans og samvær på tværs af landene. Hver aften samles alle om dansen, og landene skiftes til at lære de andre hinandens favoritdanse fra deres hjemland. Sent om aftenen opstår ofte spontan natdans, for de der stadig har energi tilbage til at danse og spille.

Ved åbningen og afslutningen af stævnet afholdes der en stor ceremoni, hvor mange af deltagerne tager sine folkedragter på for at vise sit lands dans og folkedragter frem for de øvrige deltagere. 


BARNLEK 2020 udskydes til 2023

Arrangørerne bag BARNLEK 2020 i Mölnlycke, Sverige, meddeler at stævnet desværre ikke kan gennemføre i sommeren 2020 grundet COVID-19.
Der planlægges nu efter at afholde stævnet i 2023 i stedet for, og vender tilbage med mere information så snart detaljer begynder at komme på plads. 

Følg med på deres hjemmeside her: Barnlek2020.se